Annuïteiten hypotheek

Persoonlijk advies
De algemene informatie op deze pagina is niet bedoeld als advies. Wilt u een persoonlijk hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs.

Annuïteiten Hypotheek
Je bruto maandlasten blijven gedurende de looptijd van de hypotheek gelijk. Het bedrag dat je elke maand betaalt, wordt de annuïteit genoemd. Maar de samenstelling van het bedrag dat je maandelijks betaalt, verandert in de loop van de jaren wel. In het begin is het renteaandeel groot en het aflossingsaandeel klein. Dat verschuift gedurende de looptijd. Aan het einde van de looptijd is juist het renteaandeel klein en het aflossingsaandeel groot. Dat betekent dat je fiscale voordeel gedurende de looptijd daalt. In het begin heb je immers veel renteaftrek, later veel minder. Je netto maandlasten zullen dus geleidelijk stijgen.

De klassieke hypotheken worden niet vaak meer afgesloten. Toch kan een annuïteitenhypotheek soms nog wel een goede oplossing zijn. Bijvoorbeeld voor zogenaamde Box III leningen. Dat zijn leningen waarvoor je geen renteaftrek hebt.

Bereken uw maximale hypotheek en vraag daarna direct een vrijblijvende offerte aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *