Gemengde hypotheken

Persoonlijk advies
De algemene informatie op deze pagina is niet bedoeld als advies. Wilt u een persoonlijk hypotheekadvies? Maak dan een afspraak met een van onze hypotheekadviseurs.

Gemengde hypotheken
De gemengde hypotheek is echt een hypotheek op maat. Het is geen specifieke hypotheekvorm, maar een combinatie van verschillende hypotheekvormen. En die combinatie is speciaal voor jou samengesteld.

De kenmerken

  • De gemengde hypotheek is een combinatie van verschillende hypotheekvormen.
  • Met al jouw persoonlijke wensen en verwachtingen wordt rekening gehouden.
  • Je kunt de fiscale voordelen maximaal benutten.

Pure noodzaak of een slimme zet
Soms is het noodzakelijk om bepaalde hypotheekvormen met elkaar te combineren. Bijvoorbeeld als je te maken hebt met fiscale beperkingen, zoals de maximale duur van de hypotheekrenteaftrek of de maximale opbouw van een belastingvrij bedrag via een kapitaalverzekering. Maar je kunt ook voor een combinatie kiezen om optimaal gebruik te maken van alle voordelen die de fiscus en de hypotheekmarkt bieden.

Boxhoppen
Natuurlijk moet je bij de samenstelling van je combinatie wel voldoen aan de eisen die de hypotheekverstrekker stelt aan de minimale aflossing. Maar door deze eisen te combineren met fiscaal gunstige oplossingen en persoonlijke voorkeuren, kun je een hypotheek samenstellen die precies bij jou past. Vaak wordt hierbij het zogenaamde “boxhoppen” toegepast. Dat houdt in dat je gebruik maakt van alle vrijstellingen en fiscale voordelen die het boxenstelsel je kan bieden.

Een deskundig advies
Om een gemengde hypotheek optimaal te kunnen samenstellen, moet iemand een echte specialist zijn. Zorg er daarom voor dat je bij een dergelijke complexe hypotheekvorm, kunt rekenen op een goed, eerlijk en onafhankelijk advies. U kunt hier direct een afspraak maken.

Bereken uw maximale hypotheek en vraag daarna direct een vrijblijvende offerte aan!